2008-09-17 14:24Pressmeddelande

Fastighetsägaren i Karlskrona slopar avgift för insamling

null

 

Efter turbulens i media om att Wachtmeister galleria i Karlskrona tänkte ta betalt av idéburna organisationer som vill samla in pengar i gallerian backar nu centrumledningen. När FRII och Forum för Frivilligt Socialt Arbete kontaktade ledningen gjorde man en helomvändning. Ägaren CA Fastigheter säger genom sin VD att det var en dum idé från början. "Idéburna organisationer ska få stå här gratis" säger VD Jan Samuelsen.


  • - Det känns bra att kunna konstatera att det finns vett och sans när vi tar upp en dialog med CA Fastigheter. De visar att de har en förståelse för att de idéburna organisationernas insamlingar är en viktig och etablerad intäktskälla, säger Erik Zachrisson, generalsekreterare för FRII.


  • - Det faktum att våra medlemsorganisationer och andra seriösa organisationer gör en viktig samhällsinsats börjar få brett genomslag, precis som det förtjänar, säger Göran Pettersson, generalsekreterare för Forum för Frivilligt Socialt Arbete.

Kontakt

Erik Zachrisson Göran Pettersson

Generalsekreterare Generalsekreterare

FRII Forum för Frivilligt Socialt Arbete

0708-773180 070-9965425


Om Forum - idéburna organisationer med social inriktning

Vi arbetar för att: - Civilsamhället ska ses som en central del av samhällsutvecklingen såväl för demokratin som för välfärden. - Opinionsbilda och påverka politiker för att undanröja hinder som står i vägen för civilsamhällets självständighet och för det ideella engagemanget. - Utveckla verktyg för att underlätta för idéburna organisationer att bedriva sin verksamhet. Forum driver verksamheterna Volontärbyrån och Ideella jobb.